Insamlingsstiftelsen Måns Jenningers minnesfond uppmärksammar någon eller några ”som i handling visat, att alla i skolan har rätt att känna trygghet och gemenskap”.

De senaste åren har stipendier och diplom mest tilldelats hela skolor som målmedvetet och strukturerat arbetat för att alla i skolan ska känna trygghet. Men för det krävs naturligtvis stort, kunnigt, hängivet och personligt arbete av enskilda.

Minnesfonden vill visa att det finns lösningar för det arbetet, och att det är många som funnit vägar till en bra arbetsmiljö för alla i skolan, oavsett personliga förutsättningar. De som premierats är fantastiska föredömen för andra som verkar i skolan. Och det märkligaste av allt, är att deras metodiska och välorganiserade arbete alltid leder till de goda studieresultat som så många efterlyser i debatten om skolan. Mottagaren tilldelas ett diplom. Dessutom en summa pengar av insamlade medel vid en högtidlig ceremoni.

Fotot ovan är av Måns, 11 år, på Solklinten, högsta punkten på Tjörn. Vad gör ett barn som är som mest levnadsglad? Jo, utforskar och undersöker nyfiket allt som kommer i dess väg. Här fick Måns ju chansen att känna på hur det kan kännas att vara en mås. Han tyckte det verkade kul men tyckte det var lite trist att det inte gick att flyga också.

Dags att nominera 2023 års stipendiat!

Du är välkommen att föreslå någon som du tycker är lämplig att uppmärksammas för sina insatser för trygghet och gemenskap i skolan.

Föreslå mottagare av stipendium till oss på mansstiftelse@gmail.com. Ange namn, adress och telefon och skriv gärna en kort motivering också. Vi behöver veta vem som föreslår, så vi kan ta ev vidare kontakt, men återger aldrig ditt namn offentligt.

Måns på Kalmar Slott.