Årets mottagare är Rågsveds grundskola. Rektorerna Marko Anderot, Ulrika Eveland och Razan, trygghetsrådet, med diplomet.

Tidningen NU skriver om varför just Rågsveds grundskola får stipendiet. Svårläst? Högerklicka och ladda ner jpg-fotot med Spara bild. Så kan man förstora den viktiga texten till önskad storlek.

Jessica Falk berättade om sin dotter Rocky och sjöng sin låt Just do it!

Jag talade med alla barnen om Måns, ensamhet och känslan att man inte orkar längre. Barn lyssnar, förstår och har så många kloka tankar!

Karolina Hoff berättade via Youtube om sina många år som mobbad i skolan.

Magnus Andersson och Sirkka Persson, Kringlaskolan i Södertälje, förra årets mottagare lämnade över fonden till Rågsveds grundskola.

Årets eldsjäl, Christian Wettergren fick dagen efter sitt diplom och signerade böcker av Sirkka Persson och Visättraskolan (2019). Vallbyskolan i Västerås fick senare diplom och böcker som fondens hedersomnämnande.

Vallbyskolans rektor Michaela Eriksson skriver: ”Att vända en skola är inget lätt jobb. Det är en enorm kraftansträngning som måste göras där alla måste dra åt samma håll för att få till förändringen. Skolan var i stort behov av förändringar.

Vi organiserade upp skolans raster och hittade rutiner för att arbeta med ökad trygghet där eleverna beskrev att de var otrygga. Vi såg skillnaden på skolan och märkte den i våra elevers upplevelse av skolan i form av ökad trygghet på lektioner raster och förflyttningar.

Det Måns Jenningers hedersomnämnande gjorde för oss var att visa för oss och andra att vi var på rätt väg.  Vi fick känna oss stolta over den förflyttning vi gjort och fira segrar tillsammans både elever och personal. Det gav oss kraft och energi till att fortsätta utvecklas skolans arbete för elevernas skull.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/ragsveds-grundskola-fran-nedlaggningshotad-till-utmarkelsebelonad?fbclid=IwAR0XHHd3V5SCKC_JoVPIsodeQkH66loF889AZG66DXTlptPL3AdfDfk7m1c