Minnesfonden 2022

Rågsveds grundskola, Rektorerna Marko Anderot och Ulrika Eveland. För trygghetsrådet på skolan, Razan.
Jessica Falk berättar om sin dotter Rocky, som trots en hjärnskada och utan hjälp från skolan, gått vidare till ett rikt vuxenliv. Och så sjöng Jessica sin sång ”Just do it!” med publiken, eleverna, som medverkande. Låten finns här: https://www.youtube.com/watch?v=_3cMqDb_nts&ab_channel=JessicaFalk

Jag själv berättade om Måns och minnesfonden och resonerade med eleverna om hur man kan veta att någon inte mår bra. Kloka elever! Lösenordet är ENSAM. Berätta för någon vuxen du litar på om du ser det eller känner dig ensam. Det gör vi ju alla någon gång då och då.
Magnus Andersson och Sirkka Persson, Kringlaskolan/Innovitaskolan i Södertälje,
föregående års mottagare av minnesfonden, lämnade över till Rågsveds grundskola.
Christian Wettergren tilldelades diplom
och signerade böcker i egenskap av Årets eldsjäl.
Vallbyskolan i Västerås tilldelades Diplom och signerade böcker som årets hedersomnämnande.

En reaktion på ”Minnesfonden 2022”

  1. Årets Måns Jenningers minnesfond kunde åter genomföras i en skola med elever som publik och medverkande. Rågsveds grundskola har på några få år gjort ett mycket engagerat och starkt arbete för trygghet och gemenskap. I skolan har 95% av eleverna svenska som andraspråk. Samtliga lärare är legitimerade och har fortbildats i trygghetsskapande samtalsteknik. Alla 200 eleverna och vi på scenen sjöng med Jessica Falk i hennes ”Just do it!”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.