2005-05-08 Måns Jenninger in memoriam (ur Autogënial nr 206)

thumb2_20051213152709 Måns Jenninger är död. En stor liten frankofil och citroënist finns inte längre. Han skulle egentligen ha suttit på ett café i Frankrike med en croissant och en Orangina i sommar och myst. Men så blir det inte. Måns blev 13 år.

Det är med stort, stort vemod jag minns tillbaka på 2 CV-mötet i Italien. Hur vi satt i den ljumma sommarnatten och tjôtade. Det handlade om allt mellan himmel och jord, om hur äppelmustförsäljningen hade gått, vart man skulle resa, hur man skulle göra med ditt eller datt. Tusen tankar och funderingar. Vad roligt det var. Glatt och frejdigt delade Måns med sig av sina tankar till dem som satte sig ned för att snacka en stund. Jag tror att han trivdes som bäst på resande fot och gärna bland andra citroënister. Det är då själva tusan! Måns hade ju massor av resor kvar att göra. Han hade fler människor att möta, fler människor som skulle uppskattat en speciell kille som Måns. Men just där och just då orkade han inte stå ut med den mörka och svåra delen av sin verklighet. Om han ändå hade delat med sig av den sidan också.

Vi sörjer med Ammi, Claes och Kasper. Och jag bär alltid med mig ett minne av Måns på våra resor. I fickan. Nyckelringen i form av en HY fick vi av Måns.

Text: Lorentz Österling Foto: Hans G Anderson