Minnesstunden 2008

Måns minnesstund och utdelning av stipendium ur Måns Jenningers minnesfond ägde rum den 25 april 2008 kl 18 Dergårdsteatern, Lerum

20080430082312nylt_storMaria Fransson får sitt stipendium signerat av Håkan Hellström.

http://www.lerumstidning.se/2008/04/maria-fick-stipendium-av-hakan-hellstrom/

Johanna Jeppås, Olweusinstruktör, och Lotta Granath, samtalsledare från Sollentuna kommun berättade om hur skolan där med mycket stora framgångar sedan tre år arbetar med Olweus-metoden för en mobbningsfri skola. Alla vuxna i skolan är utbildade och engagerade i arbetet för den trygga arbetsmiljö som skol- och arbetsmiljölagen ålägger skolan att upprätthålla. Alla, elever, lärare och annan personal, skolledare och föräldrar, är mycket nöjda.

Håkan Hellström och Någorlunda Mogna Män spelade ”13 i april” av Rikard Wolff och Mikael Wiehe, ´”Ikaros” av Björn Afzelius och ”Flyg lilla fjäril flyg” och ”Går vidare” av Håkan Hellström. På Måns egen begäran visades videon ”Hold On” med Good Charlotte, inspelad till förmån för SPES systerorganisationer i USA.

Mia Franzén, mamma, jurist, fd riksdagsman, fd mobbat barn och aktiv i arbetet för att förhindra självmord talade kort om att vi alla måste hjälpas åt med psykisk livräddning, inte minst i kampen mot kränkningar och mobbning i skolan under våra känsligaste år.

Maria Fransson, elev i klass 8 i grundskolan i Stenkullen, fick årets stipendium ur Måns Minnesfond ur Håkan Hellströms hand. Hon läste själv den dikt som återges här på sidan. Se även Lerums tidnings reportage här: http://www.lerumstidning.com/visa_mernyheter.asp?id=7240

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.