Lyssna på, tala med varandra!

”Vi som är barn och unga i dag får hela tiden höra att vi är framtiden, men vi är nu! —Alla människor har oerhört mycket att tillföra, oavsett om man är gammal eller ung.” (Cecilia Abrahamsson f. 1984, ordf i Rädda Barnens Ungdomsförbund)

Rädsla, okunnighet, uppgivenhet och oro försöker vi möta med fler villalarm, mer betyg i skolan, fler poliser och tystnad. Sverige har blivit ett av de mest segregerade länderna i världen. Den sociala kontrollen och samtalet mellan generationerna finns knappast längre. Det finns alternativ!

Läs t ex två böcker av Anders Carlberg, initiativtagare till Fryshuset mm.

Vuxna betyder allt – är vi vuxna uppgiften? (2002 H&H förlag) ”Den här boken har fått mig att förstå att vi kan skapa ett mänskligare samhälle, bara vi vill” Ulf Herrman, företagsledare

Förebilder och berättelser för hopplösare (2005 H&H förlag) 56 korta reflektioner över vad samhället gör med oss och vad mycket vi kan göra med samhället. Perfekt kvällslektyr. En reflektion om dagen och efter två månader vill du inget hellre än att göra världen bättre tillsammans med alla dem som redan jobbar för fullt på det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.